Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την σημερινή σας παρουσία στον χώρο της κλινικής που δημιουργήθηκε από έναν άνθρωπο που τον χαρακτήριζε το πάθος του για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, ένα πάθος μοναδικό που συνδυάστηκε με το άλλο μεγάλο του όραμα να δει το νησί του, την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια στο κέντρο του ενδιαφέροντος, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Στο όνομα αυτού του οράματος του Αλέξανδρου Μάστορα αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω, να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις ιδέες και τα δικά μου οράματα.

Ως πολίτες αυτής της χώρας αλλά και αυτού του νησιού, πολλές φορές στεκόμαστε σε αυτά μου μας χωρίζουν και ξεχνάμε αυτά που μας ενώνουν και που είναι πιο σημαντικά.

Μας ενώνει η αγάπη μας για τον τόπο, η διάθεση μας για πρόοδο και προκοπή, το μέλλον των παιδιών μας, η επιθυμία μας να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε εδώ που είναι η ζωή μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ως ανθρώπους μας ενώνει η ευαλωτότητά μας απέναντι στην ασθένεια και στο θάνατο.

Με την ασθένεια και το θάνατο δίνουμε καθημερινά μάχη εμείς οι γιατροί στο πλευρό των ασθενών μας και σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Δεν χωράνε συμφέροντα και μικροπολιτικές στο χώρο μας,

Ο χώρος της υγείας είναι ιερός κι εμείς είμαστε λειτουργοί του. Μας ενώνει η ιατρική μας ιδιότητα, η αγάπη μας για τους ασθενείς μας, ο όρκος που έχουμε δώσει.

Ναι, είμαστε άνθρωποι με τις αδυναμίες μας μα πάνω από όλα είμαστε γιατροί και πέρα από την επαγγελματική καταξίωση και την επιτυχία, αυτό μου μας κάνει να ξεχνάμε την κούραση, το άγχος, τις ματαιώσεις της καθημερινότητας είναι η αγάπη μας για τον άρρωστο και ο αγώνας μας να τον δούμε να γίνεται καλά.

Αυτος είναι ο αγώνας και η αγωνία μας.. Να κάνουμε καλά τον ασθενή μας. Δεν ξεχωρίζουμε «ντόπιους» και «τουρίστες». Σε κάθε νοσηλευόμενο βλέπουμε μόνο έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη την βοήθεια μας και τη δίνουμε με επιστημονική επάρκεια, ποιότητα αλλά πάνω από όλα ΑΓΑΠΗ. Mία γενική θέση αρχής και αρχών που πιστεύω διαχρονικά. Πίστη στα επιτεύγματα του χθες, πίστη στις δυνατότητες του σήμερα, πίστη στις ελπίδες του αύριο…. λόγια του πατέρα μου που αγάπησε και μόχθησε για τον ευλογημένο τούτο τόπο.

Μετά από μία καριέρα χρόνων, με προσπάθεια, αγωνία, κοντά στον άνθρωπο που πάσχει, δίπλα στις δύσκολες στιγμές του, σαν μητέρα και οικογενειάρχης κι εγώ, μπορώ να αφουγκράζομαι αλλά και να ακούω καθαρά τις ανάγκες ενός κόσμου που πάσχει από την έλλειψη των απαραιτήτων, από τον τραυματισμό της αξιοπρέπειάς του∙ μιας γενιάς που ξενιτεύεται για να μπορέσει να ζήσει και ν’ αξιοποιηθεί, δυστυχώς σε ξένα χέρια, σε ξένους τόπους. Νέοι άνθρωποι και επιστήμονες που τους έκλεισαν οι πόρτες της εργασίας και της αξιοποίησης των ικανοτήτων τους.

Επιθυμώ επομένως να ζήσω μαζί σας σε μία κοινωνία ανάπτυξης και προόδου, με ευκαιρίες ίσες για όλους και δικαιοσύνη για όλους.

Με αξιοκρατία στην καθημερινή ζωή και αλληλεγγύη προς τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας.

Επιθυμώ να συνεισφέρω σε λύσεις εκεί που υπάρχουν εμπόδια και να προσφέρω αποτέλεσμα εκεί που βασιλεύει η αδράνεια.

Να βοηθήσω τη νέα γενιά που τα τελευταία χρόνια επιδιώκει μια καλύτερη ζωή μακριά από το νησί μας. Να βοηθήσω τη γυναίκα – μητέρα, τη γυναίκα του αγροτικού μόχθου αλλά και την καταξιωμένη επαγγελματία.

Γνωρίζω απόλυτα ότι επιλέγω ένα δύσκολο δρόμο, γεμάτο προκλήσεις. Μια τέτοια πρόκληση είναι η αντίσταση στην ψευδολογία και τον ανούσιο και υποκριτικό λόγο.

Για αυτό επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας όνειρα, στόχους, για καλύτερες μέρες για το νησί μας και την πατρίδα μας.

Όμως υπάρχει μία πραγματικότητα. Για να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο πρέπει να συμμετέχεις ενεργά στη δημόσια ζωή, με αυταπάρνηση και συνέπεια.

Έτσι λοιπόν επιλέγοντας να συμμετέχω στα κοινά του τόπου μου, αυτό προτίθεμαι να πράξω σαν συνέχεια του οράματος του Αλέξανδρου Μάστορα. Είμαι αποφασισμένη να παλέψω.

Με διαφάνεια, ευθύτητα, καθαρό λόγο. Με καθαρούς κανόνες, μακριά από τις γκρίζες και ασαφείς λογικές άλλων εποχών.

Θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων μας, από τα Διαπόντια μέχρι τους Παξούς, από το Σιδάρι και την Κασσιόπη, μέχρι τη Λευκίμμη και τον Κάβο. Με οδηγούς την Αγάπη για τον άνθρωπο και την Αλήθεια, ο τόπος και όλη η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στο δρόμο που της αξίζει.

Πιστέψτε με, γνωρίζω από μάχες!!!

Γιατί ως χειρουργός, έχω μάθει να δίνω καθημερινά την πιο μεγάλη, την υπέρτατη μάχη!!

Την μάχη για την ίδια τη ΖΩΗ, στον αγώνα και στην αγωνία για την υγεία του ασθενή!!!