Η Μαριλένα Μάστορα παραβρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων του Υποβρυχίου (Υ/Β) ΠΡΩΤΕΥΣ που τελέστηκε στις 09 Σεπτεμβρίου στους Οθωνούς.
Την 29η Δεκεμβρίου 1940, το Υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΥΣ εκτελώντας περιπολία στην Αδριατική Θάλασσα, στις προσβάσεις του λιμένος της Αυλώνας, εντόπισε εχθρική νηοπομπή, αποτελούμενη από τα ιταλικά Μεταγωγικά πλοία SARDEGNA, ITALIA και PIEMONTE, τα οποία συνοδεύονταν από το ιταλικό Τορπιλοβόλο ANTARES. Η νηοπομπή είχε αποπλεύσει από την Αυλώνα της Αλβανίας, με τελικό προορισμό το Μπρίντιζι της Ιταλίας. Το Υ/Β με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Μ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΝΤΗ, επιτέθηκε με τορπίλες εναντίον της νηοπομπής καταφέρνοντας να βυθίσει το οπλιταγωγό SARDEGNA. Μετά την εξαπόλυση των τορπιλών του, έχασε το καταδυτικό του βάθος, με αποτέλεσμα να ανέλθει στην επιφάνεια και να εμβολισθεί από το Τορπιλοβόλο ANTARES.
Το ΠΡΩΤΕΥΣ βυθίσθηκε αύτανδρο παίρνοντας μαζί του στον υγρό του τάφο τα 48 μέλη του πληρώματος. Ήταν το πρώτο Ελληνικό Υ/Β που απωλέσθη κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και η απώλειά του αποτέλεσε σημείο αναφοράς του Ναυτικού μας αγώνα έναντι του Ναζισμού και του Φασισμού
Από την κατάθεση στεφάνου εις μνήμη των πεσόντων του υποβρυχίου «Πρωτεύς»!